China Open 2014 – Fun facts

China Open 2014 – Fun facts

Etter vårt besøk i Beijing har vi samlet noen morrsome fakta.

Trafikken i Beijing og sannsynligvis Kina er noe for seg. Man er ikke garantert å komme helskinnet over gaten selv om man går i fotgjengerfeltet på grønn mann.

Fotgjengere er fritt vilt. På den annen side oppfører de seg ofte som en saueflokk på vei hjem fra sommerbeite. De fleste av dem er fargeblind og har vanskeligheter med å skille grønt fra rødt. ”Tut og kjør” må ha sin opprinnelse fra Kina. Fungerer ikke hornet på bilen sliter man der slalåm mellom filer og aggressiv adferd kanskje er en nødvendighet for å i det hele tatt å komme seg frem i den ekstremt tette trafikken. Av alt dette samt ikke minst industrien blir det mye forurensing. På klare dager ser man solen som en rød kule i disen når det er som verst.

Til slutt en liten Tuk-Tuk historie. Tuk-Tuk er disse 3-hjuls taxi-motorsyklene som vel er en modernisering av de pedaldrevne rickshawene . Trafikkregler tolkes litt annerledes enn i Norge. Under en tur på 2 – 3 kilometer med før nevnte kjøretøy opplevde (eller kanskje overlevde) vi følgende: kjøring mot kjøreretning, på rødt lys, på fortau div. ganger, i fotgjengerfelt med bortpressing av div. fotgjengere, sittende bak i en kabin uten støtdempere mens sjåføren satt og røykte, før vi ble satt av mitt i et fotgjengerfelt. Så er du i Kina og lidenskapelig utøver av risikosport – prøv en Tuk-Tuk.

爸特(mitt kinesiske navn, ut: batè)

Hilsen Bjarte Bruland